Veldzicht Zetten

De Groene Morgen Koopwoningen CPO

Boven – beneden
Huurwoningen WSV 

CPO Koopwoningen
De Groene Morgen

Huurwoningen
De Biotoop

MO
Woningen

Kavels vrije
verkoop

De Groene Morgen Koopwoningen CPO

13 koopwoningen

De vereniging De Groene Morgen (DGM) is een organisatie die in het project Veldzicht een duurzame, organische en energiezuinige woonwijk met kleine betaalbare woningen en gemeenschappelijke voorzieningen wil realiseren.
De kopers hebben zich verenigd in ‘De Groene Morgen’ om 13 koopwoningen te realiseren op basis van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Dit betekent dat de leden de woningen zelf ontwikkelen en laten bouwen. De woningen worden zoveel mogelijk van natuurlijke materialen gebouwd die bij afbraak kunnen worden hergebruikt of gecomposteerd. De woningen voorzien op een duurzame manier in de eigen energiebehoefte (warmte en elektriciteit) en het terrein heeft een gemeenschappelijk waterbeheer. De leden van DGM zorgen samen voor de tuin, de moestuin, het voedselbos en het gemeenschappelijk gebouw.

Dit project staat open voor iedereen met een milieuvriendelijke levensstijl, ongeacht leeftijd, inkomen, levensovertuiging en seksuele voorkeur. Bij het wonen ligt de nadruk op ecologie, gemeenschappelijke voorzieningen en gedeelde ruimte. Ook elektrische auto’s worden gedeeld.

De leden van DGM proberen hun ecologische voetafdruk zo klein mogelijk te maken. Daarnaast stimuleert het project het gezamenlijk inkopen van lokale en duurzaam geproduceerde groenten, fruit, vlees en melkproducten. Het project heeft een landelijke voorbeeldfunctie en het dient ook om kennis en ervaring uit te wisselen met anderen die in deze manier van bouwen en wonen geïnteresseerd zijn.

Wil je meer weten over ‘De Groene Morgen’? Of wil je informatie over de koopwoningen van ‘De Groene Morgen’?
Op www.degroenemorgen.nl vind je de meest actuele informatie en kun je een formulier invullen om je aan te melden als geïnteresseerde. Of vul het interesseformulier in via deze website. Op dit moment zijn er nog een aantal woningen beschikbaar.

Samen werken aan
duurzaam wonen

Onze doelstelling is door een integrale aanpak een duurzame, energiezuinige én betaalbare woonwijk te realiseren.

De gebiedsontwikkeling van dit plan is in handen van DijMe Ontwikkeling B.V.*

* Dit is een samenwerking van Dijkhof Bouw B.V. uit Klarenbeek en Mecus Planontwikkeling B.V. uit Huissen

×